Lördagsskoj med Palle


fina lördagar med palle bäver

Allum Köpcentrum
BAKGRUND

Palle Bäver är maskoten som togs fram i samband med Allums 5-årsjubileum. Palle är en busig och snäll 5-åring som brukade dyka upp i centret minst en gång i månaden. Under pandemin fick Palle vila, men så blev det äntligen dags för honom att aktiveras igen.

Palle ska vara ansiktet utåt för Allums ”Act For Good”-policy gentemot den yngre besökarskaran. Policyn innefattar: Act for Planet, Act for People och Act for Territories.

UPPDRAG
  1. Ta fram ett komplett kommunikationskoncept för Palle, inklusive uppdaterad grafisk profil.
  2. Ta fram idéer samt paketera Palles event som sker löpande under året.
IDÉ/LÖSNING

Palle behövde både en fysisk och grafisk inramning. Vi tog fram en egen typografi, nya färger, grafiska symboler och element samt den fysiska platsen ”Gläntan” där Palle bjuder in små & stora barn. Alltid med godhet, omtanke och vänlighet i hjärtat. Alltid med barnens, planetens och Partilles bästa för ögonen.

KONCEPTIDÉN

I Allums universum finns det en figur som spelar en särskilt viktig roll: Palle Bäver. Han är Allums maskot som skiner upp och aktiveras – främst under utvalda lördagar. Han är en idol för barnen, en avlastning för föräldrarna och en välkommen anledning för mor- och farföräldrar att umgås med sina barnbarn.

Palle Bäver är omtänksam. Han värnar om naturen i Partille, om människorna, om Allum. Hans fokus handlar om att aktivera barn & vuxna, att lyfta viktiga frågor kring miljö, hälsa och näromgivningarna. Men det blir aldrig tråkigt och teoretiskt, utan kul och konkret. Han gör gärna allt detta tillsammans med likasinnade kompisar som han bjuder in vid speciella tillfällen. Och givetvis finns det alltid plats för bus & lek, pyssel och aktiviteter.

För en sak är säker: Palle Bäver vet hur du har skoj.

Kommunikationskonceptet för Palle Bäver

Lördagsskoj med
Palle Bäver!

SoMe

Korv som gör gott.

Varje tugga gör skillnad

Rybergs Charkuteri
BAKGRUND

Utbudet i korvhyllan är stort. Det råder tuff konkurrens och hård prispress. Närproducerat, känsla av premium och hantverk driver generellt i kategorin. Här finns Rybergs Charkuteri. De har tillverkat korv i Uddevalla sedan 1895. Idag har de ett antal kryddkorvar i portföljen som behöver uppmärksammas.

UPPDRAG

Uppmärksamma Rybergs kryddkorvar i SoMe, lokalpress och i butik.

IDÉ/LÖSNING

Kategorin ”finkorv” är välfylld. I stort sett samtliga aktörer signalerar samma sak: ”hög kötthalt”, ”premium” och ”tillverkat i Sverige”. Vi måste kommunicera något som utmärker Rybergs. Som gör oss unika. Som gör oss sympatiska och attraktiva. Som ger oss lyskraft och styrka över lång tid. Lösningen ligger i Rybergs stöttning till Västkuststiftelsens strandstädning.

KONCEPTIDÉN

Rybergs Charkuteri är djupt förankrat i Uddevalla. I Bohuslän. I västkusten. I kustlandskapet. Sedan 1895 har vi värnat om råvaror och producenter från gårdar i trakten. Vårt hantverk har blivit en naturlig del av frukostar, luncher, middagar och mellanmål. På altanen, i köket, ute på klipporna.

 

Men våra omgivningar är hotade. Hela vår kustidyll riskeras att slås ut av en invasiv art. Och det är en elak art som flyter upp på våra stränder och öar: Plastskräpet. Från nordligaste Bohuslän till Halland och Skåne. Plasten – och annat skräp – hotar djurlivet, naturen och turismen.

 

Hjälp oss att göra skillnad. Tillsammans med Västkuststiftelsen plockar vi bort plast och annat skräp från Bohusläns och västkustens klippor & stränder. För varje korv du äter från Rybergs så bidrar du automatiskt med en slant till det här viktiga arbetet.

 

Korv för korv. Strand för strand. Vik för vik.

Tillsammans håller vi kusten ren.

UTFALL

• Annonserna har setts av mer än 50 % av den potentiella räckvidden (samtliga i den valda målgruppen) = väldigt bra spridning.

Thruplayfrekvens 48 % (andel av de som börjat kolla på videon som sett klart den), där snittet ligger på 15-20 %.

• Varje unik person har sett annonserna i snitt 3 gånger (i den bästa av världar: vardera annons 1 gång).

#nyfikenöl

#nyfikenöl

Sveriges Bryggerier
BAKGRUND

Vår systerbyrå KKM jobbar med Sveriges Bryggerier. Vi hade nöjet att få vara med på ett hörn. Så här: Sveriges Bryggerier har ett ständigt pågående uppdrag att lyfta sin bransch, sina medlemmar och produktgrenar. Målgrupperna är såväl beslutsfattare, media och påverkare som myndigheter och den intresserade konsumenten.

Den tredje onsdagen i juli innebär Ölets Dag. Dagen är skapad av Sveriges Bryggerier och handlar om att sprida generell kunskap om öl, hur det bryggs, vilken mat som passar till samt att lyfta människorna bakom ölet (främst bryggarna). 

UPPDRAG
Ta fram ett kommunikationskoncept som manifesterar Ölets Dag. Kommunikationen sker i digitala kanaler där vi ska nå, engagera och entusiasmera en relativt bred allmänhet. I centrum står en kampanjsajt, nyfikenöl.se
KONCEPTIDÉN

Konceptet ska givetvis tålas att granskas av ölnördarna, men framförallt ska vi nå ut till en bredare massa. Vi ska nå de oinitierade, de som har potentialen att älska öl, men som inte tagit steget ännu.

Koncepet?

Livet är för kort för att inte upptäckas.
Visst, vardagslunken finns alltid där med jobb, handla mat, hämta & lämna, räkningar och köer. Men så finns höjdpunkterna. Då jag berikar livet med nya upptäckter, nya favoriter. Helst tillsammans med familj och kompisar.

Jag utforskar kultur, konst, musik, länder, städer. Och allra helst gör jag det genom mat & dryck. Jag vågar – jag vill! – utmana mina fördomar, mina smaklökar och ge plats för upptäckarglädjen. Ge plats för nya fina bekantskaper. Ja, livet är för kort för att slösas på det invanda och förväntade.

Så, vänligen, utmana mig! Guida mig. Förför mig och förfina mig. Jag är redo.
Jag är nyfiken. Hit me!

Jag är #nyfikenöl

nyfikenöl.se

3 KNITS

3 KNITS

Naemi Gustavsson
BAKGRUND

Modeindustrins miljöpåverkan och ”fast fashion” kan aldrig bli hållbar. Eller?
Naemi Gustavsson arbetar med konceptuellt mode som fokuserar på hållbara material och lokal produktion. Små kollektionssläpp, produktion på beställning och outfits som kan leva över flera säsonger.   

UPPDRAG

Ta fram idékoncept för en fotografering av kollektionen 3 KNITS. Genomför fotograferingen. Bilderna ska användas för webbshop och en lookbook.

KONCEPTIDEN

Kollektionen 3 KNITS är en modern tolkning av den klassiska fisketröjan. Syftet är att inspirera till hållbar konsumtion från lokala aktörer. Därför vill vi ta med dig till funktionsplaggens rätta miljö. Bilderna förmedlar en längtan av att utforska, att befinna sig i rörelse, att hålla värmen. 

Lookbook

Tomten is back!

Tomten is back!

Kongahälla Center
BAKGRUND

Pandemin är kvar, men med mindre allvarliga konsekvenser tack vare vaccinationerna. Jul är ändå jul, och det behöver kommuniceras mot besökarna.

UPPDRAG

Fokusera på julupplevelsen – på KC löser du alla dina julrelaterade ärenden och får en rejäl dos julstämning. Visuellt får kommunikationskonceptet gärna inspireras av den art deco-stil vi tog fram till julen 2020.

KONCEPTIDEN

Tomten. Han kan vara iklädd en läskig latexmask. Eller ett tjusigt lösskägg. Röd luva, tjock mage och stora stövlar. Han kan prata ljust, mörkt, med massor av norrlandsdialekt, bryta på finska eller arabiska, vara törstig, ha bråttom vidare till de andra barnen eller längta till renarna och släden. Han kan vara moster Sara som alla känner igen på det nervösa skrattet. Ja, han kommer med lika många egna traditioner, utseenden och personlighetsdrag som det finns julklappar. Alldeles oavsett så är han i år mer efterlängtad än på väldigt länge. Han är tillbaka, vår älskade tomte.

Visst känns det fantastiskt?

UTFALL

Perioden 19 nov–31 dec 2021 ökade Kongahälla Center antal besök med +55 % jämfört med samma period 2020. Samt en omsättningsökning på 25% under under perioden jämfört med föregående år 2020.

Utomhus abribus

100 % halloween

Kongahälla Center

Hemsida

SoMe annonser

Dekor

Tomtens galleri

Photoshoot

Bubs i ny kostym.

Lekfullt och kulört

Bubs Godis

Vårkampanj

Kongahälla Center
BAKGRUND

Modervarumärket BUBS Godis ABs position på marknaden har varit otydlig med låg kännedom. Däremot har godiskoncepten Skallar, Goody samt lösviktssortimentet haft större lyskraft, men samtidigt varit svagt förknippade med modervarumärket.

UPPDRAG

Förtydliga sammanhanget. Kund samt konsument/shopper ska få en tydlig bild av hur allt hänger ihop. Ta fram en ny, mer kraftfull och användbar varumärkesplattform för BUBS Godis AB. Ta fram konceptplattformar för alla medlemmar i produktfamiljen. Ta fram en ny sajt.

KONCEPTIDEN

Tillsammans med vår systerbyrå Habermax analyserade vi marknaden vilket gav relevanta insikter. Vi utvecklade en hybridvarumärkesstrategi där BUBS Godis är ankaret, men där godiskoncepten har den stora publika lyskraften. Utifrån positioneringen ”lekfull” utvecklade vi en varumärkesplattform, konceptplattformar, grafiska identiteter samt en ny sajt (sajten tillsammans med vår systerbyrå Tigerton).

 

Hemsida

Produktfotografering

Konceptplattformar

Varumärkesmanual

Ännu mer halloween.

Ännu mer halloween.

Kongahälla Center
BAKGRUND

KC har den fortsatta ambitionen att ta en självklar position och roll kring halloween 2021. Pandemin är fortfarande aktuell – men i ett bättre läge p g a vaccinationerna.

UPPDRAG

Bygga vidare på 2020:s kommunikationskoncept ”100% Halloween. No tricks. Just treats”. Varumärket KC ska upplevas bjussigt, lekfullt och inbjudande. Kampanjperioden ska knyta an till lov/ledigheter kring halloween.

KONCEPTIDEN

Vi går ”all in” genom att bjussa på ”treats” i olika former: KC ska kännas sympatiska, roliga och generösa – både online och fysiskt på plats. Det blir ett smörgåsbord av kommunikativa aktiviteter. Syftet är att skapa sug & förväntan att vilja umgås med KC under några veckor fram till halloween.

UTFALL

Perioden 1 okt–7 nov 2021 ökade Kongahälla Center antal besök med +50,8 % jämfört med samma period 2020. Samt en omsättningsökning på 28,7% under under perioden jämfört med föregående år. 

Digitala skärmar

100 % halloween

Kongahälla Center

Vepor och dekor

Annnonser i SoMe

Digitala skärmar

Mer Goody i livet.

Mer Goody i livet.

BUBS
BAKGRUND

Covid-19 slog hårt mot BUBS lösviktsförsäljning av godis. Ledningen bestämde sig för att snabbt utveckla ett nytt förpackat godis. Arbetsnamn: Goody.

UPPDRAG

Ta fram produktdesign samt utveckla ett kommunikationskoncept för Goody.

LÖSNING

Vi positionerade Goody som ett bekymmersfritt, ”happy-go-lucky-godis” och tog fram ett design- och kommunikationkoncept för detta. Det är färgglatt, lekfullt och bygger på att leka med namnet Goody så mycket som möjligt.

UTFALL

Pågående. 

Aktivering i butik

En fulladdad revolution.

EN FULLADDAD REVOLUTION.

GP INTERNATIONAL

Vårkampanj

Kongahälla Center
BAKGRUND

ReCyko är GPs spjutspets inom laddbara batterier. Ett omfattande utvecklingsarbete har resulterat i ett nytt koncept som innefattar batterier, laddare och dockstationer.

UPPDRAG

Ta fram ett kommunikationskoncept som fungerar i hela världen (förutom Nordamerika). Återvinn förtroendet hos de som satsade på laddbart för 10 år sedan men som kände sig lurade på prestanda. Vinn hjärtat hos nya konsumenter.

KONCEPTIDEN

Varumärket GP Recyko var lite lågt på energi. Vi behövde återställa dess forna kraft för att få uppmärksamhet och skapa intresse. Allt utgick från att prata om en revolution. Utan att du förvandlas till en radikal, arg aktivist. Bara en trevlig sådan. 

Join the recharging revolution.

UTFALL

Konceptet rullades ut i Kina och Europa under 2020.

Konsumentannons.

Imagebilder.

SoMe-annonser.

Infomercials, e-handel.

Annonser, professionella.

Våren. En färskvara.

Våren. en färskvara.

Kongahälla Center

Våren är en färskvara.

Kongahälla Center

Vårkampanj

Kongahälla Center
BAKGRUND

2021 har Covid 19-pandemin har pågått under ett år. Vi behöver trots det sätta Kongahälla Center i rampljuset på ett smakfullt och ansvarsfullt sätt under påsk- och vårveckorna.

UPPDRAG

Ta fram ett koncept som funkar under en längre period. Det ska: 1. Locka och trigga till vår- och påskshopping 2. Stärka varumärket Kongahälla Center. 3. Hedra varumärkeslöftet ”Upptäck något annorlunda”.

KONCEPTIDEN

Vi vill belysa vårens storhet men också dess förgänglighet. Hylla skönheten och skörheten. Vi vill lyfta våren, vi vill uppmana att njuta av den.

Innan den är förbi. Fånga våren!

UTFALL

I SoMe nådde vi 200343 unika användare genom 763494 annonsexponeringar. Det ledde till 8487 länkklick eller en klickfrekvens på 4,2 %. Videovisningssnitt på 30 % (!). Samt en omsättningsökning på 9 % under april/maj månad jämfört med föregående år. 

Vepor med vårkänslor

Podier med vårvärldarna

Vårstilleben

Påskinspiration & tävling i SoMe

Analog & digital annonsering