Lördagsskoj med Palle


fina lördagar med palle bäver

Allum Köpcentrum
BAKGRUND

Palle Bäver är maskoten som togs fram i samband med Allums 5-årsjubileum. Palle är en busig och snäll 5-åring som brukade dyka upp i centret minst en gång i månaden. Under pandemin fick Palle vila, men så blev det äntligen dags för honom att aktiveras igen.

Palle ska vara ansiktet utåt för Allums ”Act For Good”-policy gentemot den yngre besökarskaran. Policyn innefattar: Act for Planet, Act for People och Act for Territories.

UPPDRAG
  1. Ta fram ett komplett kommunikationskoncept för Palle, inklusive uppdaterad grafisk profil.
  2. Ta fram idéer samt paketera Palles event som sker löpande under året.
IDÉ/LÖSNING

Palle behövde både en fysisk och grafisk inramning. Vi tog fram en egen typografi, nya färger, grafiska symboler och element samt den fysiska platsen ”Gläntan” där Palle bjuder in små & stora barn. Alltid med godhet, omtanke och vänlighet i hjärtat. Alltid med barnens, planetens och Partilles bästa för ögonen.

KONCEPTIDÉN

I Allums universum finns det en figur som spelar en särskilt viktig roll: Palle Bäver. Han är Allums maskot som skiner upp och aktiveras – främst under utvalda lördagar. Han är en idol för barnen, en avlastning för föräldrarna och en välkommen anledning för mor- och farföräldrar att umgås med sina barnbarn.

Palle Bäver är omtänksam. Han värnar om naturen i Partille, om människorna, om Allum. Hans fokus handlar om att aktivera barn & vuxna, att lyfta viktiga frågor kring miljö, hälsa och näromgivningarna. Men det blir aldrig tråkigt och teoretiskt, utan kul och konkret. Han gör gärna allt detta tillsammans med likasinnade kompisar som han bjuder in vid speciella tillfällen. Och givetvis finns det alltid plats för bus & lek, pyssel och aktiviteter.

För en sak är säker: Palle Bäver vet hur du har skoj.

Kommunikationskonceptet för Palle Bäver

Lördagsskoj med
Palle Bäver!

SoMe