Korv som gör gott.

Varje tugga gör skillnad

Rybergs Charkuteri
BAKGRUND

Utbudet i korvhyllan är stort. Det råder tuff konkurrens och hård prispress. Närproducerat, känsla av premium och hantverk driver generellt i kategorin. Här finns Rybergs Charkuteri. De har tillverkat korv i Uddevalla sedan 1895. Idag har de ett antal kryddkorvar i portföljen som behöver uppmärksammas.

UPPDRAG

Uppmärksamma Rybergs kryddkorvar i SoMe, lokalpress och i butik.

IDÉ/LÖSNING

Kategorin ”finkorv” är välfylld. I stort sett samtliga aktörer signalerar samma sak: ”hög kötthalt”, ”premium” och ”tillverkat i Sverige”. Vi måste kommunicera något som utmärker Rybergs. Som gör oss unika. Som gör oss sympatiska och attraktiva. Som ger oss lyskraft och styrka över lång tid. Lösningen ligger i Rybergs stöttning till Västkuststiftelsens strandstädning.

KONCEPTIDÉN

Rybergs Charkuteri är djupt förankrat i Uddevalla. I Bohuslän. I västkusten. I kustlandskapet. Sedan 1895 har vi värnat om råvaror och producenter från gårdar i trakten. Vårt hantverk har blivit en naturlig del av frukostar, luncher, middagar och mellanmål. På altanen, i köket, ute på klipporna.

 

Men våra omgivningar är hotade. Hela vår kustidyll riskeras att slås ut av en invasiv art. Och det är en elak art som flyter upp på våra stränder och öar: Plastskräpet. Från nordligaste Bohuslän till Halland och Skåne. Plasten – och annat skräp – hotar djurlivet, naturen och turismen.

 

Hjälp oss att göra skillnad. Tillsammans med Västkuststiftelsen plockar vi bort plast och annat skräp från Bohusläns och västkustens klippor & stränder. För varje korv du äter från Rybergs så bidrar du automatiskt med en slant till det här viktiga arbetet.

 

Korv för korv. Strand för strand. Vik för vik.

Tillsammans håller vi kusten ren.

UTFALL

• Annonserna har setts av mer än 50 % av den potentiella räckvidden (samtliga i den valda målgruppen) = väldigt bra spridning.

Thruplayfrekvens 48 % (andel av de som börjat kolla på videon som sett klart den), där snittet ligger på 15-20 %.

• Varje unik person har sett annonserna i snitt 3 gånger (i den bästa av världar: vardera annons 1 gång).